Angst

Het is eigenlijk heel handig om bang te zijn. Want het helpt je om gevaarlijke situaties te overleven. Je rent bijvoorbeeld weg als je ergens bang van bent geworden. De angst geeft dan ook precies aan wat je zou moeten doen.

Alleen is jouw angst anders. Er zijn namelijk uiteenlopende types angst. Je kunt angst ervaren voor ruimtes met heel veel mensen, pleinen, openbare ruimtes, maar ook voor bepaalde situaties. En je kunt ook bang zijn voor iets heel specifieks, vliegen, spinnen, honden. En dit allemaal kan je in de weg zitten.

Angstaanvallen

Angstaanvallen ontstaan vaak door een verkeerde ‘aanwijzing’. Want het brein wil altijd een oorzaak aanwijzen, ook als dat helemaal niet de juiste is. Het brein kan namelijk niet goed omgaan met een angst zonder ogenschijnlijke oorzaak. Daardoor gaan we dingen of plekken vermijden. Maar ook het dwangmatig omgaan met bepaalde handelingen hoort hier bij.

Vertel mij jouw verhaal over angst en ik kan je helpen.

Reactie bij angstaanvallen

De signalen die je van angst kunt krijgen lijken op elkaar. Denk maar aan een adrenaline rush, een hart dat harder en sneller klopt, angstzweet, als er iets beangstigends plaats heeft gevonden. Maar het kan ook allemaal zorgen voor genoeg stress en de drang om bepaalde situaties te ontlopen. Alleen het jammere is dat dit alles je niet gaat helpen.

Jouw angstbeleving is een gevolg van jouw manier van denken; van hoe jij naar jezelf, naar anderen en naar de wereld kijkt.

De behandeling van angst

Meestal ligt er een niet verwerkte ervaring onder je angsten. Ooit was de manier waarop je hier in je hoofd mee omging praktisch. Je hield als het ware je gevoel buiten de deur. Ik help je inzicht te krijgen in hoe jij je angst beleeft. Met beelden, geluiden, gevoelens, gedachten en soms ook geur of smaak. Deze beleving kun je vervolgens zelf veranderen. Daarmee raak je niet alleen je angst kwijt, maar win je ook zelfvertrouwen omdat je dit zelf hebt gedaan. En heb je een middel dat je voortaan zelf kunt toepassen.

Neem contact met mij op

Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.

Bel Francis: 06 231 089 17