Over Francis

Mijn naam is Francis van der Loos en ik ben geboren in 1962 te Creil. Ik ben opgegroeid met vier zussen en een broer en met mijn beide ouders. Tot mijn 18e levensjaar had ik een tamelijk onbezorgde jeugd, maar dat veranderde toen mijn jongste broer plotseling overleed. Hij was pas 13 jaar oud.

Rouw en verlies

Het overlijden van mijn broer was niet het eerste verlies binnen de familie van mijn vader. Hier speelden verlies en rouw toen al een grote rol. Voor mij persoonlijk heeft het jaren geduurd voor ik doorhad wat de invloed van dit leed op mijn functioneren was. Het werkte niet alleen door in mijn persoonlijke leven, maar ook in mijn werk en mijn relaties.

Gestalttherapie in mijn leven

Door middel van gestalttherapie en systeemtherapie heb ik geleerd om contact te maken met allerlei nare gevoelens als verdriet, angst, paniek en depressie. Hoe pijnlijk dit ook was, doordat ik hier contact mee leerde maken, kwam er ook weer ruimte voor positieve gevoelens, zoals blijheid, vreugde, verlangens en genieten. De kwetsbare periodes in mijn leven hebben mijn spirituele en religieuze leven enorm verrijkt.

Mijn missie

Ik zie het als mijn missie om jou te leren de weg naar je eigen bron terug te vinden. Van daaruit kun jij je leven bewust vormgeven. Dit heb ik zelf mogen ervaren en als gestalttherapeut wil ik jou dit ook graag meegeven. Het verloop van de gebeurtenissen in mijn leven hebben ertoe geleid dat ik mij ben gaan verdiepen in de familie opstellingen van Bert Hellinger. Ik heb de opleiding “systemisch werken” gevolgd, onder leiding van Morten Hjort en dat heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven.

Individuele therapie en relatietherapie

In het jaar 2002 heb ik mijn opleiding tot gestalt en lichaamswerktherapeut afgerond en sindsdien heb ik mijn eigen praktijk, waar ik zowel individuen als relaties ontvang.

Gestalttherapie

Het vak van gestalttherapeut heb ik geleerd onder supervisie van zeer ervaren gestalttherapeuten, waaronder Magda Maris. Zij is een van de pioniers en grondleggers van gestalttherapie in Nederland. Tijdens en na de opleiding heb ik mijn ervaring kunnen uitbreiden met:

  • lichaamswerk
  • Systemisch werk
  • Dromenwerk
  • Za Zen meditatie
  • bio-energetica
  • Begeleiden terminale thuiszorg/palliatieve zorg

Om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen, blijf ik mij continu bijscholen. Zo heb ik in 2021 traumabehandeling en imagotherapie gevolgd en een nascholing lichaamswerk, trauma en gestalt.

Naast mijn werk in de praktijk ligt mijn hart als verpleegkundige bij het begeleiden van terminale clienten en hun mantelzorgers in de thuiszorg. Deze ervaring komt mij goed van pas in mijn praktijk.

Ik wil je graag bijstaan in het proces van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik ben overtuigd van de heilzame werking van voelen en waarnemen wat er in je lichaam is. Door te speuren en op onderzoek uit te gaan, leer jij veel over jezelf en dat is van onschatbare waarde tijdens de gestalttherapie. Ik begeleid jou hierbij en tijdens het gehele proces zal ik bij je zijn.

“Gestalttherapie geeft me handvatten om mijn verstand en gevoel meer in balans te krijgen; grenzen aan te geven. Door bewust stil te staan bij wat ik doe én voel, krijg ik ook steeds meer inzicht in mijn eigen handelen en patronen die zich voordoen. Op deze manier kan ik proberen mijn leven meer in balans te krijgen. Het biedt mij structuur en dus rust in mijn dagelijkse activiteiten.” vrouw, 23 jaar

Contact opnemen

Heb je vragen of wil je een afspraak met mij maken? Neem dan vooral contact op. Ik kijk ernaar uit om met jou te werken aan jouw bewustwordingsproces.

Bel Francis: 06 231 089 17